top of page

Saknade Till Havs

cover-sakn.jpg
Den här drama och måbra-boken handlar om en far och dotter som ger sig ut på en segeltur i skärgården och råkar in i ett fruktansvärt åskväder. Exhustrun och dotterns pojkvän tar upp sökandet efter att de inte hörts av på flera dagar.

 De närmade sig snabbt några öar som Peter lyckades styra sig förbi. Men när en blixt lyste upp såg han att de var inne bland flera öar och kobbar och han undrade hur han skulle ta dem förbi alla. Det blev allt mörkare mellan blixtarna och regnet vräkte ner så de såg inte långt framför sig. 

- Pappa, skrek Nea plötsligt och pekade när en blixt lyste upp himlen.

Han blev iskall när han såg klippan rakt fram och snurrade förtvivlat på ratten. Men båten ändrade inte riktning så han tog tag i Nea och höll om henne med ena armen medan han tog ett stadigt tag om ratten.

Nea kröp utmattad upp på flotten efter att för femte gången simmat och puttat på. Peters armar värkte av paddlandet och han såg besviket hur långt det var kvar till ön. Det hade börjat blåsa och vinden kom rakt mot dem så det gick riktigt sakta. Och när Nea inte orkade simma så gick det ännu saktare. De hade druckit ur en av de två flaskor vatten de hade och Peter började bli orolig för att det skulle ta slut och att de inte skulle hitta något mer. De var så trötta och hungriga så de orkade inte prata.

Recensioner
bottom of page