top of page

Huset Hell

Cover.jpg
De som läst boken Saknade till havs kommer ihåg familjen Fredriksson. Den här gången hade de beslutat sig för att skaffa hus och till sist gick de på en exekutiv auktion och de bjöd hem huset som de bara sett utifrån. När det började renovera så började underliga saker hända och de anade att huset var hemsökt. Dottern och hennes pojkvän startar också en musikkarriär under tiden i garaget.
Ljudboken innehåller även en del musik som visar ungdomarnas utveckling.

- Välkomna till den här auktionen, sa han. Jag ska börja med att berätta lite om bakgrunden till den här försäljningen. Huset som heter Hell har stått övergivet i tre år.

- Hell, utbrast Peter.

- Ja det låter inte så bra om man kan engelska, sa mannen. Men namnet kommer från första ägaren som var en knekt med namnet Hell. Sedan dess har huset byggts ut i omgångar. I alla fall så försökte myndigheterna få tag på ägaren för flera år sedan men lyckades inte. Inga räkningar har betalats på tre år och posten har översvämmat postlådan. Polisen blev inkopplade och de tog sig in och kollade så inte mannan låg död därinne. Men han verkar spårlöst borta och polisen trodde att han kanske gått och dränkt sig i sjön. Det går visst en stig från huset ner till sjön.

- Och nu en liten överraskning, ropade han och drog undan draperiet.

I samma stund tryckte Albin igång kompet och började spela. Sorlet tystnade genast och allas blickar vändes mot scenen. De spelade några låtar till gitarrkomp först innan Albin satte ifrån sig gitarren och började spela på keyboardet. Det lät som en hel orkester när han körde bakgrundskomp med både stråkar och blåsinstrument. En del började spontant dansa på en ledig yta på golvet. De fick applåder och visslingar efter varje låt och de avslutade konserten med Halleluja av Leonard Cohen. 

  Folket ställde sig upp applåderade länge och ropade bravo.

Recensioner
bottom of page