top of page

Enslingen på Knis

CoverEnslingen.jpg
Den här romanen är en fristående fortsättning på Viskningen, med samma huvudpersoner. Det unga paret Emil och Tessa, och deras gode vän Jonas. Han ber om hjälp med ett nytt fall, och ber dem möta honom i Dalarna. Men när de kommer dit är han spårlöst försvunnen, och ett nytt äventyr börjar.
Några utdrag
 

​"Med ett brak lossnade beslaget samtidigt som Emil såg i ögonvrån något blixtra till uppe på trappan och en öronbedövande knall hördes. De hoppade till av rädsla och Tessa skrek innan Emil återfick kontrollen över sig själv och knuffade Tessa före honom in i det andra rummet.

- Är du träffad, frågade han medan han letade efter något vapen.

- Nej, viskade hon med darrande röst.

Han kände något varmt rinna på ena handen och såg att det var blod när han lyste med ficklampan. En lampa i korridoren tändes så det blev ljusare i rummet de befann sig och då såg han en meterlång bräda som stod lutad mot väggen. Snabbt greppade han den och ställde sig vid dörrkarmen. Tessa ställde sig bakom honom när de hörde hasande steg närma sig." 


 

"När Emil hörde fyrhjulingen startas så satte han fart och fick se honom köra iväg nerför med Tessa framför sig och kassen i ena handen. Emil visste att vägen svängde till höger en bit ner så han sprang så fort han kunde in bland träden rakt ner. När han kommit nästan ner till vägen halkade han på en snöfläck och satte sig på baken och for vidare ner och landade på vägen med en duns. Samtidigt såg han fyrhjulingen komma mot honom och Tessa skrek och drog till i styret så maskinen for över kanten ner bland träden. Men Tessa lyckades kasta sig av innan maskinen brakade in i ett träd och blev hängande.."

Recensioner

GoodReads: Tessa ****

"Spännande med mysig dialog."

GoodReads: Anna *****
"Gillade den skarpt..."

GoodReads:Elli *****
"Gillar dialogen i boken. Dessutom ganska spännande."

bottom of page