Enslingen på Knis

Den här romanen är en fristående fortsättning på Viskningen, med samma huvudpersoner. Det unga paret Emil och Tessa, och deras gode vän Jonas. Han ber om hjälp med ett nytt fall, och ber dem möta honom i Dalarna. Men när de kommer dit är han spårlöst försvunnen, och ett nytt äventyr börjar.
Några utdrag
 

​"Med ett brak lossnade beslaget samtidigt som jag såg i ögonvrån något blixtra till uppe på trappan och en öronbedövande knall hördes. Vi hoppade till av rädsla och Tessa skrek innan jag återfick kontrollen över mig själv och knuffade Tessa före mig in i det andra rummet.

- Är du träffad, frågade jag medan jag letade efter något vapen.

- Nej, viskade hon med darrande röst.

Jag kände något varmt rinna på ena handen och såg att det var blod när jag lyste med ficklampan. En lampa i korridoren tändes så det blev ljusare i rummet vi befann oss och då såg jag en meterlång bräda som stod lutad mot väggen. Snabbt greppade jag den och ställde mig vid dörrkarmen. Tessa ställde sig bakom mig när vi hörde hasande steg närma sig." 


 

"När jag hörde fyrhjulingen startas så satte jag fart och fick se honom köra iväg nerför med Tessa framför sig och kassen i ena handen. Jag visste att vägen svängde till höger en bit ner så jag sprang så fort jag kunde in bland träden rakt ner. När jag kommit nästan ner till vägen halkade jag på en snöfläck och satte mig på baken och for vidare ner och landade på vägen med en duns. Samtidigt såg jag fyrhjulingen komma mot mig och Tessa skrek och drog till i styret så maskinen for över kanten ner bland träden. Men Tessa lyckades kasta sig av innan maskinen brakade in i ett träd och blev hängande.."

Recensioner

GoodReads: Tessa ****

"Spännande med mysig dialog."

GoodReads: Anna *****
"Gillade den skarpt..."

GoodReads:Elli *****
"Gillar dialogen i boken. Dessutom ganska spännande."

FOLLOW ME

  • Facebook Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • YouTube Social  Icon

© 2023 by Tommy Lennartzon

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now