top of page

Attentat

Romanen ATTENTAT av Tommy Lennartzon
Den här romanen är ett drama med en hel del romantik. Jag började tänka på den här berättelsen efter alla terrordåd i mellanöstern och det blev en ung man, Jimmy, från en liten stad i Småland och en ung kvinna, Emma,  från Östergötland som blev huvudpersonerna.
Hon råkar ut för ett antal attentat i Irak som nästan tar livet av henne, men där Jimmy och hennes bror Kenny kommer till hjälp, tillsammans med en man från ambassaden
Några utdrag
 

​" Han hade köpt en flaska fint vin som han bar i en kasse. När han ringt på så trodde han att han ringt på fel dörr för den öppnades av en otroligt vacker kvinna.

- Oj, sa han. Det var nog fel dörr.

- Jimmy, sa hon överraskat.

- Ja, sa han undrande.

- Känner du inte igen mig, undrade hon.

- Är du Kennys syster, undrade han.

- Ja, Emma, sa hon och räckte fram handen.

Han höll kvar den mjuka handen lite längre än normalt medan han såg henne i ögonen. Det var de underbaraste ögon han nånsin sett. Det kändes som att han drunknade i två oceaner." 


 

"I nästa ögonblick hörde de ett skrik bakom dörren och David satte fart och stötte upp dörren med Jimmy och Kenny efter. Då såg de en svartmuskig man stå och trycka en kudde mot Emmas ansikte och de vrålade. När mannen såg dem storma in släppte han kudden och försökte rusa förbi dem. Men Kenny sträckte fram en fot så han snubblade och for på näsan ut genom dörren. Innan Kenny hann få fatt i honom hade han rest sig och sprang iväg genom korridoren. "

Recensioner
Oct 22, 2018 Elli rated it ****
Både mysig och spännande med härliga karaktärer...
Jan 29, 2019 Nilla T. rated it ****
Spännande och mysig..
Aug 14, 2018 Anna rated it *****
Älskade denna boken...
bottom of page